De 10e dag - Reisverslag uit Saint-Jouan-des-Guérets, Frankrijk van Diny en Dirk van der Poel - WaarBenJij.nu De 10e dag - Reisverslag uit Saint-Jouan-des-Guérets, Frankrijk van Diny en Dirk van der Poel - WaarBenJij.nu

De 10e dag

Door: Diny

Blijf op de hoogte en volg Diny en Dirk

03 Juni 2023 | Frankrijk, Saint-Jouan-des-Guérets

Vandaag zijn we naar St Malo geweest. Dit is een stad aan zee. De rit ernaar toe ging prima, maar toen kwam het parkeerprobleem weer. Hier hadden ze ook geen aparte parkeerplaatsen voor campers. We zijn gewoon naar het centrum gereden en kijken of we ergens mazzel hadden. Dus niet en na wat gepiel in hele smalle straatjes zijn we verder van het centrum gaan zoeken. Uiteindelijk hebben we een plekje gevonden op ongeveer een half uur lopen van het centrum. Het was stralend weer dus we gaan ervoor. En het was echt de moeite waard!

Het is een hele oude stad waarvan het centrum helemaal binnen een muur staat. Deze muur is in een hoefijzervorm met op de kop een verdedigingstoren. Dit stamt allemaal uit de 17e eeuw. We zijn bij die toren geweest, het staat een stuk in zee, maar was nu droog gevallen bij eb.

Daarna hebben we de muur beklommen en zijn daaroverheen over de rand van de stad gelopen naar het lager gelegen gedeelte waar de winkels en restaurantjes waren. Bij een crèperie hebben we een heerlijke crèpe gegeten. Ik had er één met appelcompôte en warme zeezout caramel erop, heerlijk….

Daarna hebben we nog wat rondgekeken en toen zijn we de wandeling naar de auto weer begonnen.

Wat opvalt hier is dat je vrouwen haast niet in spijkerbroek ziet, maar of met een maxi-jurk of met een jumpsuit of leggings. Je ziet slanke vrouwen, maar ook heel erg veel “a whole lot of woman” vrouwen.

Toen we de auto weer gevonden hadden zijn we rustig naar de camping gereden. Wat ze hier ontzettend veel hebben zijn rotondes. Soms om een paar 100m heb je de volgende al, wel goed voor de verkeersdoorstroming.

Op de camping hebben we eerst eens lekker wat gedronken in het zonnetje. We hebben eigenlijk de hele dag lopen eten, dus vanavond hebben we lekker rustig een broodje en een toetje gegeten. Daarna zijn we de route voor morgen uit gaan zoeken, want dan gaan we weer verkassen naar de volgende camping.

Nu neem ik een lekkere borrel en ga m’n boek uitlezen.

• 04 Juni 2023 - 10:12

Conny :

Wat een mooie foto's steeds!!

Geniet er maar lekker van!!

• 04 Juni 2023 - 10:19

Pa En Ma:

Weer van die mooie foto.s we reizzen gewoon met jullie mee het ziet er allemaal goed uit ik ben al weer beniewd wat je morgen gaat doen groetjes[e-1f60d]